Dragi pratitelji Muzeja Turopolja, 

s obzirom na okolnosti i odluku o neodržavanju adventskih događanja ove godine za vas pripremamo online sadržaje u sklopu manifestacije Prosinac u Gorici sa željom da u ova neobična vremena ostanemo povezani. Pročitajte što smo vam pripremili i nadamo se da ćete pronaći nešto za sebe.


Online adventski kalendar 

Od 1. prosinca do 25. prosinca 2020. godine možete pratiti naš adventski kalendar na Facebook i Instagram stranici Muzeja Turopolja. Upoznat ćemo vas sa sadržajima iz našeg Muzeja i zavičaja – od naših uobičajenih objava o predmetima, „tajnovitih“ fotografija, recepata, zagonetki, pitanja pa sve do pjesama. 

Pozivamo Vas da nas pratite na društvenim mrežama i slobodno odgovarate i komentirate naše objave. Možete i napisati neko svoje iskustvo ili doživljaj, podijeliti s nama svoja razmišljanja ili fotografije o određenoj temi. 

Likovni natječaj „Zimsko doba u mom zavičaju“

Pozivamo svu djecu od 5 do 14 godina koja se vole kreativno izražavati da se pridruže našem natječaju likovnih radova na temu zime i predstojećih blagdana naziva „Zimsko doba u mom zavičaju“. Djeca mogu sama odabrati medij u kojem se žele izražavati (flomasteri, drvene bojice, pastel, vodene boje, tempera, glinamol itd.). Poželjno je da radovi osim zimskog ozračja prikazuju nešto što je karakteristično za Turopolje, Vukomeričke gorice, Posavinu ili Pokuplje. To mogu biti građevine, priroda, običaji, narodne nošnje, različiti tradicionalni predmeti. Očekuju se individualni, a ne grupni radovi. 

Komisija koja se sastoji od djelatnika Muzeja Turopolja izabrat će najbolje radove čiji će autori biti prigodno nagrađeni. 

Vrijeme zaprimanja radova je od 1. prosinca do 21. prosinca 2020., a možete ih dostaviti fizičkim dolaskom u Muzej Turopolja ili poštom na adresu Trg kralja Tomislava 1, 10410 Velika Gorica.

Online kviz „Znanje o Turopolju“ 

Od 11. prosinca do 20. prosinca testirajte svoje znanje o našem zavičaju u online kvizu „Znanje o Turopolju“. Za pobjednika je osigurana nagrada. Za više informacija o prijavama pratite Facebook i Instagram stranicu Muzeja Turopolja.

Izložba dječjih radova „Zimsko doba u mom zavičaju“

Od 23. prosinca moći ćete razgledati izložbu pristiglih dječjih radova s likovnog natječaja „Zimsko doba u mom zavičaju“. Izložba će se održati ispred Muzeja Turopolja, a planiramo ju postaviti i u virtualnom obliku na društvenim mrežama.

Nadamo se da ćete ovo adventsko vrijeme provesti u veselom i pozitivnom raspoloženju i da se ubrzo opet vidimo i družimo u našem Muzeju.